Kitwerkrenovatie en onderhoud kitvoegen

Kitwerk renovatie:

Het vervangen of repareren van al uw kitvoegen is geen eenvoudige klus.
Een professioneel strak afgekitte ruimte voorkomt lekken en is een lust voor het oog!

Wij kunnen al het kitwerk voor u verzorgen.

Bel voor meer informatie 0478 - 550410

Of kom langs in onze showroom.

Belangrijk! Nadat het kitwerk is uitgevoerd moet het minimaal 24 uur drogen.
Hierna is uw badkamer, toilet e.d. weer als nieuw en kan er weer enkele jaren tegenaan.
Kitwerk is aan slijtage onderhevig en valt derhalve niet binnen de garantie.

Oorzaak schimmelvorming en onderhoud kitvoegen:

De kitvoegen die worden aangebracht bij baden en douches kunnen na verloop van tijd vuil en zwart worden. Schimmelvorming op de kitvoegen, vind meestal zijn oorzaak in het achterblijven van zeepresten en kalk op de kitvoeg. Dit, in combinatie met onvoldoende ventilatie, zorgt ervoor dat er schimmelvorming optreedt.

Om schimmelvorming te voorkomen is het noodzakelijk om na het gebruik van douche of bad de kitvoegen direct droog te maken met bijvoorbeeld een washandje of een witte douchetrekker en goed te ventileren.

Dit geldt met name voor de kitvoegen bij douchebak, bij bad en de drain (vloergootje), want bij een slechte kitvoeg is de kans op een lekkage groter. Naarmate u dit klusje elke keer beter (lees: droger) doet, gaat de kitvoeg langer mee. Doet u dit niet, dan wordt de kitvoeg na verloop van een paar jaren zwart en moet dan vervangen worden. Er is namelijk, ondanks de beweringen van de fabrikanten, geen schimmelvrije kit. Hooguit is er een schimmelwerende kit.

Voor de reiniging van de kitvoegen mag u geen agressieve- en chloorhoudende reinigingsmiddelen gebruiken, dit kan namelijk de schimmelwerende werking van de kit teniet doen.

Voor de reiniging van de kitvoegen mag u geen agressieve- en chloorhoudende reinigingsmiddelen gebruiken, dit kan namelijk de schimmelwerende werking van de kit teniet doen.

Het onderhouden van de kitvoegen komt er in de praktijk op neer dat de voegen op gezette tijden worden gecontroleerd en zonodig gerepareerd.

Het is het meest effectief om in het koudere jaargetijde de kitvoegen te beoordelen, omdat door de lagere temperaturen de bouwmaterialen door thermische krimp korter zijn geworden en de kitvoegen daardoor op hun breedst. Hierbij moet er gelet worden op:

  • onthechting en/of scheurvorming;
  • beschadiging en/of verwering;
  • aantasting en/of schimmels;
  • algehele staat van onderhoud van de omringende constructiedelen.

Daar waar de kitvoeg niet meer naar behoren functioneert, zal al dan niet plaatselijk een reparatie moeten worden uitgevoerd.